vinkit kevätkodin piristykseen

Vinkit kevätkodin piristykseen

Viime viikot on olleet meille monelle kova paikka ja arki on saanut aivan uudenlaisen muodon. Media on päivä toisensa jälkeen täynnä mieltä madaltavia uutisia ja positiivisen asenteen ylläpitäminen on varmasti ollut monella tavallista suuremman työn alla. Tällaisina aikoina on erityisen tärkeää muistaa pitää huoli omasta henkisestä hyvinvoinnista ja tehdä itselleen hyvää mieltä tuottavia asioita. 

yksityiskohdat viimeistelevät sisustuksen
Sisustaminen on ollut itselleni sydäntä lähellä pienestä tytöstä saakka ja voin uppoutua haaveisiini helposti useammaksikin tunniksi. Viimeinen vuosi on ollut itselleni hyvin työn täyteinen, jonka johdosta tämäkin harrastus on jäänyt taka-alalla. Nyt kuitenkin kun kalenteri tyhjeni olosuhteiden pakosta ja kotona tulee vietettyä hurjan paljon aikaa, on sisustuskärpänen puraissut myös minua.

Toisinaan on mukava piristää kodin ilmettä ja pienilläkin muutoksilla saa aikaan kivaa vaihtelua. Erilaisilla tekstiileillä leikittelemällä voi halutessaan kokeilla esimerkiksi uusia tehostevärejä vuodenaikojen vaihtuessa tai luoda yleellisyyden tunnetta panostamalla laadukkaisiin pellavalakanoihin, joiden väliin on ihana sukeltaa pitkän päivän päätteeksi.

kutsuva ja tunnelmallinen makuuhuone
Kynttilöistä, kirjoista ja muista kauniista koriste-esineistä saa helposti luotua näyttäviä yksityiskohtia hyllyjen ja tasojen päälle. Katseenvangitsijoina voi toimia myös vaikkapa asetelmaksi kootut eri kokoiset viherkasvit ikkunalaudalla tai vastaavasti yksi suurempi suosikkikasvi lipaston päällä. Eri tasoille sijoitellut kasvit tuo näyttävyyttä ja mielenkiintoa kokonaisuuteen.

viherkasvit sisustuksessa

Jotta kastelu ja sumuttelu ei pääsisi unohtumaan, pidä myös näihin tarkoitetut välineet käden ulottuvilla. Esteetikkojenkin silmiä miellyttäviä kastelukannuja sekä suihkepulloja löytyy nykyään mielin määrin ja tämä vinkki on auttanut allekirjoittaneenkin kasvien hengissä pitämistä hurjasti. Pienet muistisäännöt tepsii myös hyvin ja itse olenkin ottanut tavaksi aamukahvin tippuessa suihkia kasveille vettä, jottei kuiva sisäilma pääse kuivattamaan lehtiä.

viherkasvit osana sisustusta
Silloin kun itse kaipaan pikaisesti pientä piristystä kotiin, yksi helpommista ja nopeimmista keinoista on päivittää seiniä koristavat julisteet. Kokoamalla yhteen eri kokoisia kehyksiä ja printtejä saat näyttävän kokonaisuuden esimerkiksi olohuoneesi seinälle tai yläkertaan kuljettavaan portaikkoon. Rohkea sisustaja yhdistelee värejä ja kuoseja huoletta toisiinsa ja antaa mielikuvituksen luoda toinen toistaan näyttävämpiä yhdistelmiä. Harmonisemman sisustajan ystävä saattaa valita punaiseksi langakseen tietyn värimaailman, joka kokoaa muun kodin sisustuksen yhteen. 

julisteilla uutta ilmettä sisustukseen
Minkälainen sisustaja sinä olet? Ostaessasi nyt 3 kappaletta 30x40 kokoisia julisteita (ei kustomoitavat), haluan tarjota Sinulle -15 € edun ostoksesi loppusummasta. Tarjous aktivoituu automaattisesti ja alennus vähennetään kassalla. Suomalaisen työn ja kotimaisuuden suosiminen auttaa pitämään rattaat liikkeellä ja on todellinen vastuullisuusteko. 

Iloitaan ja nautitaan elämästä, pysytään terveinä ja pidetään huolta toisistamme!

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.