Pieniä hyviä tekoja

Pieniä hyviä tekoja

Meidät suomalaiset tunnetaan jämeränä kansana. Viihdymme pimeydessä omissa oloissamme, ja olemme tyytyväisiä kun ei tarvitse heittää jäykkää small talkia puolituttujen saatikka sitten vieraiden ihmisten kanssa.
Mulla on ehkä hieman omituinen tapa, nimittäin hymyilen täysin tuntemattomille vastaantulijoille. Kyllä, luit oikein. Tänään ulkona kävellessäni huomasin, kuinka muut lenkkeilijät välttelivät tavallista enemmän jopa katsekontaktia, aivan kuin mahdolliset pöpöt liikkuisivat ja vaihtaisivat omistajaa katseiden kohdatessa. Tämä sai minut hieman surulliseksi.

Tänä erittäin erikoisena aikana jota nyt elämme ja jännityksellä seuraamme, on minusta erityisen tärkeää muistaa toista ihmistä. Tuttua tai tuntematonta, sillä jokainen me ollaan samassa veneessä ja yhtä hämmentyneitä. Epätietoisuus huomisesta kalvaa jokaista. Moni meistä kamppailee suurien tunteiden ja vaikeuksien kanssa joka ikinen päivä - toista kuormittaa arjen valtava vastuu ja toinen taas on huolesta soikeana toimeentulostaan.#yhdessä

Nyt kun kaikkien turvallisuuden vuoksi sosiaalisia kontakteja on syytä välttää, on varmasti myös yksinäisyyttä kokevien määrä kasvanut. Me jokainen voimme kuitenkin tehdä oman pienen tekomme päivittäin tuodaksemme pientä iloa toistemme elämään. Väläytetään aito hymy vastaantulijalle ja kohdellaan toisiamme ystävällisesti. Soitetaan ystävälle tai perheenjäsenelle. Kysytään, kuinka voit. Kerrotaan rakkaillemme, kuinka paljon he meille merkitsevät ja pidetään toisistamme huolta. Välitetään päivittäin pienin teoin.

Voikaa hyvin ja pysykää terveinä!

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.