Arvot suunnannäyttäjinä

Arvot suunnannäyttäjinä

Jutellaanko hetki arvoista?

Meistä jokainen tekee päivittäin useita päätöksiä omien arvojensa perusteella. Yksi kohtaa vieraan ihmisen avoimin mielin ja hymy huulilla, koska arvostaa toisen henkilön kunnioittamista. Toinen valitsee sateisinakin aamuina pyöräillä työpaikalle, koska saa siitä itselleen hyvän olon ja samalla vähentää luonnon kuormittamista. Kolmas taas tekee päivätyötä vuorotyön sijaan, koska haluaa viettää illat yhdessä perheensä seurassa.

Mulle itselleni omat arvoni on nousseet hyvinkin tärkeiksi asioiksi ja olen viettänyt monen monta tuntia näitä asioita miettien. Myös omaa yritystä perustaessa oli aika istua alas ja miettiä, mitkä on ne mun sydäntä lähellä olevat asiat, joista haluan itseni ja oman työni tulevan muistetuksi.

Kotimaisuus, ekologisuus sekä lähituotanto on se perusta, joiden vahvaan pohjaan kaikki toiminta pohjautuu. Tuotteet valmistetaan täällä omassa kotikaupungissani Savonlinnassa yhteistyössä paikallisten ammattilaisten kanssa. Miksi ostaa kauempaa, kun läheltäkin saa? Koen itselleni tärkeäksi sen, että saan omilla valinnoillani työllistää muita savonlinnalaisia yrittäjiä ja tuoda oman osani heidän tarinaansa.

Lähituotannon lisäksi kotimaisuus ja ekologisuus ovat niitä arvoja, jotka näkyy tuotteissani nykyään myös sinivalkoisin tunnuksin. Koko valikoimalle on myönnetty Avainlippu merkiksi suomalaisesta työstä ja Design from Finland-tunnus kertoo, että kaikki tuotteemme on suunniteltu Suomessa. Kun kuulin näiden tunnustuksien saamisesta, saattoi sinä aamuna naapuritkin kuulla sen riemunkiljahduksen, joka ilmoille raikasi. 

Toki tiesin, että niin julisteet kuin esimerkiksi kalenteritkin valmistetaan FSC-sertifioiduista papereista, joilla on myös Joutsenlippu- sekä EU Ecolabel-merkinnät, toiminta on täysin kotimaista ja teen muutenkin vastuullisia päätöksiä omassa yritystoiminnassani. Tuntuu hurjan hienolta, että Suomalaisen työn liitto myönsi tuotteilleni nämä merkit ja on kunnia saada olla tuossa joukossa mukana. 

Kuitenkin on vielä yksi suuri asia, joka on mulle erityisen tärkeää - ASIAKASPALVELU. Nautin suunnattomasti siitä, että saan olla vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa. Aiempaa työhistoriaani kun kurkistelee, niin olen aina tehnyt jonkinlaista asiakaspalvelutyötä. Lähes aina olen kohdannut asiakkaat kasvotusten ja se tuntuukin mulle itselleni kaikkein luontevimmalta tavalta toimia. Tahdon aina antaa parhaan mahdollisen kokemuksen, jonka voin tarjota ja pyrkiä parhaani mukaan ratkaisemaan asiakkaan ongelman.

Tässä kohtaa täytyy rehellisyyden nimissä myöntää, että tämä verkossa palveleminen onkin sitten aika paljon haastavammalta tuntuva asia. En ole fyysisesti samassa tilassa asiakkaan kanssa, en näe enkä kuule häntä enkä voi aistia hänen kehonkieltään. En voi tietää, onko hänellä kiire tai onko tänään se viikon ärsyttävin päivä, millon mikään ei tunnu onnistuvan. Palvelu on kokonaisuutena niin laaja käsite, että voisin kirjoittaa siitä monta tuntia.

Jos kuitenkin tällä kertaa yritän tiivistää ajatuksia muutamaan lauseeseen, niin tahdon sanoa, että sinä asiakkaani olet mulle tärkeä ja olen täällä auttamassa sua. Sydämeni pohjasta toivon, että voin tuotteillani ja palveluillani tuottaa iloa ja hyvää mieltä, auttaa ja ratkaista ongelmia. Tahdon tehdä sen ihmiseltä ihmiselle, henkilökohtaisesti ilolla palvellen. Tahdon tarjota vastuullisia vaihtoehtoja, jotka ovat eettisiä ja tukevat kestävää kehitystä. Rakkaudella minulta sinulle!

 

3 kommenttia

Vastuullisuus on todella tärkeä arvo nyt ja tulevaisuudessa. Hienoa, että KOHTEESSA. toimii vastuullisesti niin tuotteen koko valmistusprosessin ajan, kuin yhteistyöverkoston luomisessa oman alueen yrittäjien kanssa. Muistaen kaikkein tärkeimmän eli asiakkaan.

Katja

Viisaita ajatuksia, pidä ne. Tulet pärjäämään <3 T.Pirtsu

Pirjo Laukkanen

Kaunis kirjoitus. Välittyy intohimo ja arvot siihen mität teet <3

Tiina

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.